Chat with us, powered by LiveChat
MENY
MENU
Delta Force Paintball Stockholm

Paintball Råd: 10 tips som hjälper dig förbättra dina paintball färdigheter

Paintball Råd: 10 tips som hjälper dig förbättra dina paintball färdigheter

Så väl vanliga Delta Force Paintball-kunder som nybörjare letar alltid efter den bästa paintball taktiken och tips från den invigde. Vi har nyligen pratat med några av våra domare, en handfull erfarna proffs och vanliga kunder och frågat vilka råd de skulle ge för att hjälpa någon förbättra sina paintball färdigheter. Från deras expertråd har vi satt ihop en lista med tio paintball tips:

  1. Var uppmärksam. Fastna inte i tunnelseende. Fokusera inte all din uppmärksamhet på ett och samma ställe, även om du tror att en motståndare gömmer sig där. En annan motståndare kanske anfaller dig i flanken eller så kanske du upptäcker en motståndare du annars hade missat.
  2. Fortsätt röra på dig. Att stå stilla eller vara kvar på samma ställe kommer göra dig lättare att upptäcka och motståndarlaget kommer kunna manövrera sig runt dig. Var inte rädd för att avancera till en plats där du är till större hjälp för ditt lag. Att vara kvar 30 meter från frontlinjen kommer inte hjälpa någon och du kommer antagligen inte vara inom skotthåll av fienden.
  3. Lär dig att hålla dina fienders huvuden nere. Försök skjuta först, och förflytta dig sedan medan dina motståndare tar skydd för att ge dig själv mera tid.
  4. Håll dig lugn. Stanna till när du hittat en ny position för att inte avslöja dig omedelbart. Ta dig ett ögonblick att få en översikt av spelzonen från din nya vinkel, avgör om det finns några motståndare inom skotthåll eller om det finns en bättre position du kan springa till.
  5. Lär dig att smyga. Trots att forcera fiendelaget och använda aggressiv taktik kan fungera bra på vissa spelzoner, är det på andra spelzoner bäst att lära sig att smälta in med sin omgivning, att använda varierande taktik och röra sig tyst.
  6. Kommunicera med dina lagkamrater. Att kommunicera med dina lagkamrater är speciellt avgörande när ni ska genomföra en offensiv manöver och ni kommer ha större framgång som ett lag än som individer. Paintball är en lagsport trots allt.
  7. Håll dig till ditt lag. Att springa iväg och göra din egen grej i ett försök att vinna spelet kan verka som det mest hjältemodiga att göra när det i själva verket är det precis motsatta. Ensamma mål är mycket lättare att manövrera sig runt och ta ut. Om du håller dig till ditt lag kommer du ha många fler alternativ.
  8. Håll ständig koll på din omgivning. Medan du förflyttar dig i spelzonen bör du skapa en mental karta av området och notera var fienden är, vart de kanske förflyttar sig, vad som är den bästa planen för dig och ditt lag och var ni bäst kan göra reträtt. Att vara ett steg före fienden är nyckeln till att vinna i paintball.
  9. Var ett överraskningsmoment. Det finns många sätt att vara ett överraskningsmoment i paintballspel. En populär metod är att dyka upp på en plats och avlossa några skott, ducka och förflytta sig till en annan plats. Dina motståndare kommer att fokusera sin uppmärksamhet på den plats du först var, och du kan därmed dyka upp från dina nya position och skjuta dem.
  10. Gör det inte för komplicerat. Det kanske verkar som en bra ide att visa upp och införliva alla möjliga sorters Hollywood-inspirerade dykningar och volter men du kommer bara se dum ut när dessa tar dig ut ur spelet.

En del av de vi pratade med delade med sig av ännu ett tips som kan hjälpa de spelare som är 18 år och upp – Lär dig att använda pyroteknik. En välplacerad rökgranat kan göra det väldigt svårt för motståndaren att se dig. En blixt- och smällgranat kan hålla fiendens huvuden nere tillräckligt länge för dig att genomföra en offensiv manöver och använda överraskningsmomentet mot dem, och en färggranat kan ta ut flera fiender samtidigt. På grund av hälso- och säkerhetsrestriktioner är pyroteknik bara tillgänglig för spelare 18 år och upp vid Delta Force paintball center.

Förhoppningsvis kan dessa tips hjälpa dig förbättra dina paintballfärdigheter och förhöja ditt nöje av sporten. Om du letar efter mer tips och trick som kan hjälpa dig förbättra ditt spel så finns alla möjliga praktiska artiklar här på vår blog och om du har några frågor kan du kika igenom vår Vanliga frågor.

Delta Force Paintball är en 5-stjärnig Ackrediterade Medlem av EUPBA (det styrande organet i idrotten i Europa).